Oslo Trygve Lies Plaza

Competition for the plaza in Oslo, Norway
2015

The Trygve Lies Plass will be the new epicentre of Furuset, marked by three main environments, developed on a unique ecological plateau, thanks to the photocatalytic textured pavement.
The Green Mobility Hub will be the new focus of the square. It is a spiral well with, on the surface, a water basin with variation in depth and size.
The Birch Wood acts as an intermediary between the natural green of the park and the urban environment, redefining the North missing facade of the square.
The Energy Cross in the south will be a place capable of distributing flows neatly and mediating between the speed of the main arteries and the slowness of the square.

Colophon
Type: International competition
Dates: 2015
Collaborators: Daniele Bonetti, Marco Belloni